TERAPIE GRATUITĂ

pentru copiii speciali

▫Specialiștii asociației Atipic Brașov susțin de mai bine de 5 ani, terapiile copiilor cu autism și a celor cu afecțiuni neuro-motrice.

▪ Obiectiv:

▫Terapii gratuite pentru TOȚI beneficiarii asociației.

▪ De ce?

▫Evaluările și activitățile terapeutice pentru copiii cu nevoi speciale sunt extrem de costisitoare pentru familiile copiilor, și pot avea o durată cuprinsă între 2 și 6 ore pe zi. Acestea ajung la costuri de peste 1000 de euro pe lună.

▫ Statistic, unul din cinci beneficiari reduc numărul orelor de terapie recomandat de specialist, iar unul din zece întrerupând intervenția terapeutică.

▫De-a lungul timpului, am reușit să susținem o mică parte din nevoia de intervenție terapeutică necesară pentru o mai bună recuperare a micuților noștri beneficiari, însă recomandările sunt, de cele mai multe ori, pentru o gamă mai largă și o durată mai mare a activităților terapeutice.

🙏

TRANSPORT GRATUIT

pentru copiii speciali

▫ Resimțim de mult timp nevoia de a le oferi transport gratuit familiilor și implicit copiilor cu deficiențe.

▪ Obiectiv:

▫ Achiziționarea unui VAN pe care sa îl adaptăm persoanelor cu dizabilități.

▪ De ce?

▫ Multe familii ale copiilor cu dizabilități locuiesc în afara orașului, fiind obligați să apeleze la mijloacele de transport în comun sau a rudelor;

▫ Mulți părinți sunt ”blocați” în fiecare zi în locurile unde copiii lor sunt implicați în activitățile terapeutice de recuperare, nemaiavând timp pentru cumpărături;

▫Comunicarea documentelor necesare pentru mai buna desfășurare sau finanțare a activităților copiilor acestora este mult îngreunată.

🙏