Despre noi

Asociația Atipic Brașov este o asociație ce activează în domeniul social, prima asociație din Brașov înființată de specialiști în domeniu.

Beneficiari

Beneficiarii asociației sunt atât copii diagnosticați cu tulburare de spectru autist și toată aria de afecțiuni neuro-psihice, cât și copii și adulți cu deficiențe motrice.

Obiectiv

Obiectivul nostru principal este integrarea socială a tuturor beneficiarilor noștri. Urmând acest scop, dorim să ne implicăm în totalitate, cu toată responsabilitatea și eforturile de care putem da dovadă. Toate eforturile depuse de echipa asociației Atipic Brașov vor fi dedicate părinților ce ne solicită ajutorul, pentru recuperarea cât mai rapidă și completă a copiilor lor.

Motivație

Am înființat această organizație din dorința de a veni în întâmpinarea nevoilor familiilor acestor copii speciali, pe care dorim să îi ajutăm și să îi sprijinim în procesul de recuperare.

Părinții sunt ajutați pas cu pas să înțeleagă cum să-și sprijine copilul, având permisiunea să asiste la activitățile terapeutice pentru a ști cum să lucreze acasă cu propriul lor copil.

Considerăm că este foarte important ca procesul de recuperare să dureze pe întreaga perioadă a zilei, de aceea suntem singura Asociație din Brașov care oferă părinților materiale educaționale speciale, suport și sprijin, pentru a continua partea terapeutică acasă, progresul copiilor fiind unul mai rapid și mai vizibil.

Servicii

Oferim părinților evaluări și servicii terapeutice gratuite, în limita bugetului acumulat în urma finanțărilor primite, oferindu-le pachete de terapie atractive și benefice în recuperarea copiilor cu TSA și CES. Ne dorim ca în urma ședințelor de terapie desfășurate cu personal calificat și puternic implicat, să creștem calitatea vieții acestora și implicit a familiilor lor.

Părinții au și rolul de a învăța să își asculte copilul, să-l înțeleagă, să-i cunoască interesele, să-i accepte nevoile, să își întărească relația cu copilul și să îl îndrume pentru viitor.

Un alt aspect important al activității noastre se referă la stabilirea unei relații strânse de colaborare între terapeut – părinte – copil, iar aceasta se va realiza prin întâlniri periodice cu părinții și transmiterea unor informări cu privire la evoluția copilului din punct de vedere psihologic, social și în toate celelalte arii în care copilul este implicat.


Feedback

Aplicăm în mod frecvent chestionare de opinie pentru obținerea de informații subiective din partea părinților cu scopul de a crește din punct de vedere calitativ serviciile oferite de către Asociația Atipic Brașov. Momentan în cadrul Asociației avem peste 60 de beneficiari cu diferite afecțiuni psiho-neuro-motorii, dintre care peste 40 cu tulburări din spectrul autist.

De asemenea oferim programe terapeutice și educaționale pentru dezvoltarea copiilor din comunitate: grupuri de dezvoltare emoțională și personală, terapie prin mișcare, muzică și dans, art terapie, grupuri de suport pentru părinți, cursuri pentru cadre didactice, studenți sau însoțitori ai persoanelor cu dizabilități.